Maku

Mustikkaiset sitruunapikkuleivät – unelmanpehmeällä kreemillä täytetyt herkkupalat kirjaimellisesti sulavat suuhun

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Mustikkaiset sitruunapikkuleivät ovat saaneet inspiraationsa australialaisista Melting Moments -pikkuleivistä. Maku-lehden lukijan Jaanan kehittämä ohje syntyi, kun hän sai naapuriltaan tuoreita sitruunoita. Pikkuleipien murean rakenteen ja maun salaisuus on maissitärkkelys ja sitruuna.
MU
3.5
0
Julkaistu: 19.2.2020


Reseptin ainekset (15 kpl)

Pikkuleipätaikina

  • 200 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dltomusokeria
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 tlsitruunan mehua
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlmaissitärkkelystä

Täyte

  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1½ dltomusokeria
  • 1 rklmustikoita (pakaste)
Tulosta

Mustikkaiset sitruunapikkuleivät valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu vaahdoksi.
  2. Yhdistä jauhot ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Pyörittele taikinasta noin 30 palloa (Ø 2 cm). Nosta pallot pellille parin sentin välein. Litistä pallot kevyesti jauhotetulla haarukalla.
  4. Paista pikkuleipiä 160 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä pellillä.
  5. Valmista täyte. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Soseuta sulaneet mustikat haarukalla ja lisää seokseen.
  6. Levitä kreemi veitsellä tai pursota toiselle pikkuleivän puolikkaalle ja laita toinen puolikas päälle.
  7. Viimeistele pikkuleivät halutessasi tomusokerilla.
Kommentoi »