Maku

Mustikkaclafoutis kardemummalla maustettuna

50 min
0
0

Mustikkaclafoutis on pannukakun tapainen ranskalainen herkkujälkiruoka. Tässä reseptissä clafoutis maustetaan ripauksella kardemummaa.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

Mustikkaclafoutis

  • 200 gmustikoita (pakastettuja)
  • 200 granskankermaa
  • 125 gvehnäjauhoja
  • ½ tlrouhittua kardemummaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 kplkananmunia

Vuoan voiteluun

  • voita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mustikkaclafoutis valmistuu näin:

Voitele keskikokoinen uunivuoka voilla. Kaada mustikat vuoan pohjalle.

Vatkaa ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmunat hyvin sekaisin. Lisää jauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Kaada taikina mustikoiden päälle.

Paista mustikkaclafoutista 180 asteessa kiertoilmauunissa puolisen tuntia tai kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0