Maku

Mustikkaclafoutis kardemummalla maustettuna

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mustikkaclafoutis on pannukakun tapainen ranskalainen herkkujälkiruoka. Tässä reseptissä clafoutis maustetaan ripauksella kardemummaa.
0
0


Ainekset (4 annosta)

Mustikkaclafoutis

  • 200 gmustikoita (pakastettuja)
  • 200 granskankermaa
  • 125 gvehnäjauhoja
  • ½ tlrouhittua kardemummaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 kplkananmunia

Vuoan voiteluun

  • voita
Tulosta

Mustikkaclafoutis valmistuu näin:

Voitele keskikokoinen uunivuoka voilla. Kaada mustikat vuoan pohjalle.

Vatkaa ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmunat hyvin sekaisin. Lisää jauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Kaada taikina mustikoiden päälle.

Paista mustikkaclafoutista 180 asteessa kiertoilmauunissa puolisen tuntia tai kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »