Mustikka-valkosuklaamuffinit

40 min
0
0

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Syntisen makuiset mutta hivenen verran terveellisemmät mustikka-valkosuklaamuffinit. Voiko sitä edes enempää toivoa?
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 1,5 dltäysjyväspelttijauhoja
  • 0,5 dlintiaanisokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 50 gvalkosuklaata
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplkananmuna
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • 1 dlmustikoita

muruseos

  • 2 rklvoita
  • 2 rklintiaanisokeria
  • 3 rklkaurahiutaleita
  • 2 rkltäysjyväspelttijauhoja
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlvaniljauutetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Sekoita kuivat aineet ja paloiteltu valkosuklaa kulhossa.

Sekoita oliiviöljy, jogurtti, kananmuna ja vanilja toisessa kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon ja kääntele sekaisin puuhaarukalla. Kääntele joukkoon mustikat varovasti, etteivät ne värjää taikinaa.

Laita muffinipeltiin paperiset muffinivuoat ja jaa taikina kuuteen koloon lusikalla. 

Tee muruseos yhdistämällä sulatettu voi ja muut ainekset kulhossa. Ripottele muffinien päälle.

Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin, eikä haarukkaan tartu taikinaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä