Mustikka-murumuffinit
50 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
25 minSanna Lellan mustikkamuffinien taikina valmistuu helposti sekoittamalla. Päälle ripoteltu runsas kauramuruseos antaa muffineille herkullisen rapean pinnan.
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.9.2014

Mustikka-murumuffinit
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 2 1/4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 dlsokeria (palmu)
- 1 dlruisjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 1/2 tlsuolaa
- 100 gvalkosuklaata (rouhittuna)
- 90 gvoita (sulatettuna)
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 1 kplmunaa
- 2 dlmustikoita
Muruseos
- 50 gvoita
- 1 1/4 dlsokeria (palmu)
- 1/2 dlkaurahiutaleita (tai ruishiutaleita tai -leseitä)
- 3/4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlkanelia
- 1 tlvaniljasokeria
Aloita mustikkamurumuffinien valmistus kuumentamalla uuni 200-asteiseksi.
Sekoita kuivat aineet ja valkosuklaarouhe kulhossa keskenään.
Sekoita jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista.
Kääntele joukkoon mustikat.
Jaa muffinipellin syvennyksiin paperivuoat. Annostele taikina vuokiin kahdella lusikalla.
Tee muruseos. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon haarukalla kuivat aineet. Ripottele muruseos muffinien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin.