Maku

Mustikka-murumuffinit

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Sanna Lellan mustikkamuffinien taikina valmistuu helposti sekoittamalla. Päälle ripoteltu runsas kauramuruseos antaa muffineille herkullisen rapean pinnan.
4.4
3
Julkaistu: 3.9.2014


Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria (palmu)
  • 1 dlruisjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 90 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlmustikoita

Muruseos

  • 50 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria (palmu)
  • 1/2 dlkaurahiutaleita (tai ruishiutaleita tai -leseitä)
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Aloita mustikkamurumuffinien valmistus kuumentamalla uuni 200-asteiseksi.

Sekoita kuivat aineet ja valkosuklaarouhe kulhossa keskenään.

Sekoita jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista.

Kääntele joukkoon mustikat.

Jaa muffinipellin syvennyksiin paperivuoat. Annostele taikina vuokiin kahdella lusikalla.

Tee muruseos. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon haarukalla kuivat aineet. Ripottele muruseos muffinien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin.

3 kommenttia