Mustikka-marenkitorttu kardemummalla

2.5
1

Mustikka-marenkitorttu kardemummalla

Herkullinen mustikka-marenkipiirakka on maustettu kardemummalla.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 annos makeaa murotaikinaa piirakoille (linkki reseptiin valmistusohjeessa)

Täyte

  • 400 gpakaste mustikoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlrouhittua kardemummaa

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista murotaikina maku.fi:n ohjeen mukaan, resepti löytyy linkistä. Voitele piirakkavuoka. Painele murotaikina vuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Laita kulhoon jäiset mustikat. Sekoita joukkoon perunajauho, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Kaada täyte pohjan päälle ja paista noin 25 minuuttia.

Erottele valkuaiset ja laita puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Laita vaahto pursotuspussiin ja pursota piirakan pinnalle. Laita piirakka uuniin grillivastuksen alle ja anna olla kunnes marenki saa hiukan väriä eli muutama minuutti. Vahdi tarkkaan, sillä marenki palaa helposti.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä