Mustikka-marenkijäädyke

4 h 15 min
3
0

Mustikka-marenkijäädyke

GL
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 100 gmarenkeja (2 levyä)
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 3 dlmustikoita
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dlmantelilastuja

Koristeluun

  • 1 dlmustikoita
  • 8 kplmarenkeja

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Valitse marenkilevyjen kokoinen vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla.

Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita sen joukkoon mustikat, sitruunamehu ja lopuksi mantelilastut varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja peitä tuorekelmulla. Pakasta mielellään yön yli.

Irrota jäädyke tuorekelmusta ja paina se kevyesti marenkilevyjen väliin. Pane takaisin pakastimeen odottamaan jälkiruokahetkeä.

Muista ottaa kakku pehmenemään 30–45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jälkiruoka pienillä marengeilla ja mustikoilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä