Maku

Mustikka-mantelikakut – söpöissä pikkuleivoksissa ihastuttaa gluteeniton pohja ja mantelinen mustikkatäyte

1 h 50 min
GL
0
1

Mustikka-mantelikakut ovat pienten leivosten ja muffinien välimuotoja, jotka leivotaan gluteenittomista jauhoista. Manteli- ja mustikkatäytteiset pikkukakut voi hyvin valmistaa leivosvuokien sijaan voidellun muffinipellin koloissa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6-8 kpl)

Mustikka-mantelikakkujen pohja

  • 125 gvoita
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rklsokeria
  • 1muna

Mustikka-mantelikakkujen täyte

  • 75 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1muna
  • 80 gmantelijauhetta
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 dlmustikoita

Mustikka.mantelikakkujen pinnalle

  • 1/2 dlmantelilastuja
  • 1/4 dlmustikoita

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Mustikka-mantelikakut leivotaan näin:

  1. Nypi huoneenlämpöiseen voihin jauhot ja sokeri. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Täytettä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Pyöräytä mustikat perunajauhoissa. Lisää yli jäänyt perunajauho sekä mustikat täytteeseen.
  3. Painele taikina voideltujen muffini- tai leivosvuokien pohjille ja reunoille. Lusikoi täyte syvennyksiin ja ripottele päälle mantelilastuja.
  4. Paista mustikka-mantelikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoat. Viimeistele leivokset halutessasi muutamalla mustikalla.
MITÄ PIDIT?
0