5(2)
Mustikka-mantelikakut – söpöissä pikkuleivoksissa ihastuttaa gluteeniton pohja ja mantelinen mustikkatäyte
Gluteeniton
Kasvis
1 h 50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 25 min
Mustikka-mantelikakut ovat pienten leivosten ja muffinien välimuotoja, jotka leivotaan gluteenittomista jauhoista. Manteli- ja mustikkatäytteiset pikkukakut voi hyvin valmistaa leivosvuokien sijaan voidellun muffinipellin koloissa.
26.7.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
6-8 kpl
Mustikka-mantelikakkujen pohja
125 gvoita
4 dlgluteenitonta jauhoseosta
2 rklsokeria
1muna
Mustikka-mantelikakkujen täyte
75 gvoita
3/4 dlsokeria
1muna
80 gmantelijauhetta
1 rklperunajauhoja
1 dlmustikoita
Mustikka-mantelikakkujen pinnalle
1/2 dlmantelilastuja
1/4 dlmustikoita

Mustikka-mantelikakut leivotaan näin:

  1. Nypi huoneenlämpöiseen voihin jauhot ja sokeri. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Täytettä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Pyöräytä mustikat perunajauhoissa. Lisää yli jäänyt perunajauho sekä mustikat täytteeseen.
  3. Painele taikina voideltujen muffini- tai leivosvuokien pohjille ja reunoille. Lusikoi täyte syvennyksiin ja ripottele päälle mantelilastuja.
  4. Paista mustikka-mantelikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoat. Viimeistele leivokset halutessasi muutamalla mustikalla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.