Mustikka-lehtikaalisalaatti ja rapeat halloumikuutiot

5
0

Mustikka-lehtikaalisalaatti ja rapeat halloumikuutiot

Mustikkaa, lehtikaalia, maissia ja halloumia. Lehtikaali paistetaan uunissa sipseiksi ja halloumi pannulla rapeaksi. Tämä on todellinen hyvän olon salaatti, jota ei voi kun rakastaa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 150 glehtikaali
  • 1 0oliiviöljyä
  • suolaa
  • 100 gmaissia
  • punasipuli
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 200 ghalloumia
  • 100 gmustikoita
  • tammenlehtisalaattia
  • tuoretta tilliä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Huuhtele lehtikaalin lehdet hyvin ja kuivaa ne. Poista puiseva varsi ja revi lehdet reilun kokoisiksi paloiksi. Pyörittele lehtikaali kulhossa oliiviöljyssä. Levitä lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Rouhi päälle suolaa. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita muttei vielä ruskeita.

Kiehauta maissi ja siivilöi jäätymään hetkeksi. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita sipulin joukkoon kulhossa viinietikka ja sokeri. Anna maustua sillä aikaa kun valmistelet salaatin.

Leikkaa halloumijuusto kuutioiksi ja paista reippaalla lämmöllä pannulla kunnes pinta on rapea.

Kokoa salaatti lautasille. Asettele pohjalle salaatinlehtiä. Ripottele päälle mustikoita, maissia, punasipuleita, halloumia ja tuoretta tilliä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä