4(7)
Mustikka-kauraruudut
Näissä mustikka-kauraruuduissa on hieman keksimäisen sitkeä pohja, ja ruudut valmistuvat mustikkapiirakka vaivattomammin.
Julkaistu 3.6.2015
Maku
Reseptin ainekset 20 palaa
Täyte
7 dlmustikoita (tuoreita tai jäisiä (ei sulatettuja))
1 rklsitruunan mehua
1 dlsokeria
2 rklmaissitärkkelystä
Muruseos
3 1/2 dlvehnäjauhoja
3 1/2 dlkaurahiutaleita
2 1/2 dlfariinisokeria
1/2 tlruokasoodaa
180 gvoita
1/2 tlvaniljauutetta (valinnainen)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20×30-senttinen neliövuoka leivinpaperilla.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa sokeri ja maissitärkkelys. Mittaa kattilaan mustikat ja sitruunan mehu, keitä keskilämmöllä n. 5-10 minuuttia tai kunnes mustikat ovat pehmenneet. Lisää joukkoon sokeri-maissitärkkelysseos ja sekoita, anna poreilla vielä 1-2 minuuttia tai kunnes seos on saennut. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja ruokasooda. Sekoita yhteen haarukalla tai monitoimikoneella, jossa on veitsiterä. Lisää kuutioitu voi ja sekoita joukkoon, kunnes seos on karkean murumaista.

Ota muruseoksesta talteen n. 2 desiä. Painele loput vuoan pohjalle tasaisesti, lusikoi päälle mustikkatäyte. Ripottele päälle viimeiseksi loput muruseoksesta. 

Paista uunissa n. 30-35 minuutin ajan tai kunnes taikina on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat paloiksi.

Kommentoi »