Mustikka éclair -leivokset

1 h
5
0

Mustikka éclair -leivokset

Mausta trendikkäät éclair -leivokset mustikalla!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Tuulihattutaikina

  • 1 dlvettä
  • 50 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplkananmuna

Mustikkavaahto

  • 2,5 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklmustikoita (paseerattuna)

Mustikkakuorrute

  • tomusokeria
  • Mustikkaa (paseerattuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Tuulihattutaikina

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa puuhaarukalla nopeasti joukkoon kaikki jauhot kerralla. Laita kattila takaisin liedelle ja vatkaa, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja on kiinteä “pallo”. Siirrä taikina kulhoon jäähtymään.

Kun taikina on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa ensimmäisen kananmunan jälkeen noin 2 minuuttia ja seuraavan jälkeen noin 4-5 minuuttia. 

Siirrä taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tai tähtitylla tai leikkaa pussin kulma auki. Pursota leivinpaperin päälle kapeita noin 10 cm pituisia leivoksia. Jätä leivoksille tilaa kohota. 

Paista leivoksia uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, jotta leivokset eivät laske. 

Tee terävällä veitsellä leivosten sivuun pieni viilto, jotta höyry pääsee ulos. Anna leivosten jäähtyä kokonaan.

Mustikkatäyte

Paseeraa eli painele mustikat siivilän läpi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Kääntele paseerattu mustikka vaahtoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi mustikkaa tai sokeria. Siirrä täyte pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. 

Halkaise leivokset ja pursota alempiin puolikkaisiin täytteeksi mustikkavaahtoa.

Mustikkakuorrute

Sekoita paseerattua mustikkaa ja tomusokeria, kunnes koostumus on sopiva leivosten kuorruttamiseen. Kasta leivosten kannet mustikkakuorrutteeseen ja nosta kannet paikalleen täytteen päälle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä