Mustatorvisienikorput

4 h 40 min
0
0

Mustatorvisienikorput

KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 1 1/2 dlmustatorvisieniä (kuivattuna ja murskattuna)
  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 2 dlruisjauhoja
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 3/4 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 rklsormisuolaa

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Kaada vesi sienirouheen päälle ja anna seoksen jäähtyä reilusti kädenlämpöiseksi.

Lisää joukkoon suola ja fariinisokeri. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja vatkaa sieni-vesiseokseen. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää öljy mukaan loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Nujerra taikina ja jaa 30 palaan. Pyörittele palat soikeiksi sämpylöiksi. Nosta ne pellille kohoamaan ja peitä leivinliinalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet mustatorvisienisämpylät pitkittäin ja asettele puolikkaat uudelleen pellille leikkauspinta ylöspäin. Veitsellä leikaten työ sujuu nopeasti, mutta haarukalla vieriviereen pistellessä halkaisupinta jää taiteellisen rosoiseksi.

Ripottele pinnalle suolahippuja ja kuivata miedossa 100-asteisessa uuninlämmössä, kunnes korput ovat rapsakoita. Säilytä mustatorvisienikorput kuivassa ja viileässä
paikassa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä