Maku

Mustat makkarat piilosilla

35 min
5
0

Mustat makkarat piilosilla

MU
0
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gmustaamakkaraa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 tlsinappia
  • 2 tltuoretta rosmariinia
  • 1/2 dlpuolukoita
  • 8 dlperunasosetta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Voitele annosvuoat.

Pilko makkarat suupaloiksi. Kuori ja silppua omena ja sipuli. Kuumenna rasvaa paistinpannulla ja kääntele siinä makkarat sekä omena ja sipuli. Mausta seos sinapilla, rosmariinilla ja halutessasi suolalla. Lisää lopuksi puolukat ja jaa seos annosvuokiin tasan.

Notkista tarvittaessa perunasosetta vedellä tai maidolla ja levitä se makkaraseosten päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on vähän ruskistunut.

Koristele makkaravuoat puolukoilla ja rosmariinitupsuilla.

•Verimakkaran tilalla voi käyttää myös omia mielimakkaroitaan.

Vinkki!

Paistettu verimakkara on tutustumisen arvoinen makupala! Ravinteikas, jopa rukiinen perinnemakkara ei sisällä lisäaineita eikä allergisoivia mausteita. Vakuumipakkauksessa hyvin säilyvää tuotetta löytää marketin kylmähyllyltä muualtakin kuin Tampereelta.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä