Maku

Mustapippuriketsuppi

1 h
0
0

Mustapippuriketsuppi

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ tlcayennenpippuria
  • jauhettua kanelia (hyppysellinen)
  • jauhettua neilikkaa (hyppysellinen)
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kgtomaatteja (ylikypsiä)
  • tuoretta basilikaa (ruukullinen)
  • 4 rklmuscovadosokeria
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklkokonaisia mustapippureita
  • suolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi punasipulit sekä valkosipulit. Poista tomaateista kanta ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, kaneli, neilikka ja cayannepippuri. Sekoittele muutama minuutti. Lisää kattilaan sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit ja basilika varsineen, paista keskilämmöllä kunnes tomaatit pehmenevät.

Soseuta sauvasekoittimella mahdollisimman hyvin. Lisää balsamiviinietikka, muscovadosokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes ketsuppi on muuttunut sopivan paksuiseksi, noin puoli tuntia. Laita mustapippurit huhmareeseen ja rouhi rouheeksi. Lisää ketsupin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Säilö ketsuppi steriileihin purkkeihin. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki!

Ketsuppia voi myös pakastaa pakasterasioissa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä