Maku

Mustapippuri-Hollandaisekastike

45 min
5
0

Mustapippuri-Hollandaisekastike

Mustapippurilla maustettu hollandaise kastike sopii erinomaisesti entrecoten kanssa tarjottavaksi.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplkeltuainen
  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 1 rklsitruunamehua

Mausteliemi

  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • ½ dlvalkoviinietikkaa
  • 6 kplkokonaista mustapippuria
  • 1 kpllaakerinlehti
  • 1 kplsalottisipuli hienonnettuna

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita mustapippuri-hollandaisekastikkeen valmistus mausteliemestä. Mittaa kaikki maustelimen ainekset  kattilaan. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja keitä mausteliemeä kasaan, kunnes siitä on jäljellä puolet. Siivilöi mausteliemi ja anna hiukan jäähtyä.

Valmista mustapippuri-hollandaisekastike vesihauteessa. Varaa lieden viereen paksu keittiöpyyhe, jonka päälle vesihauteessa ollut kulho nostetaan. Laita esim. metallikulhoon keltuaiset ja jäähtynyt mausteliemi. Nosta kulho vesihauteeseen. Vatkaa keltuaisia ja mausteliemeä koko ajan, kunnes seos paksunee. Nosta kulho heti vesihauteesta keittiöliinan päälle.

Lisää kuutioitu pehmeä voi vähitellen kokoajan vatkaten kastikkeen joukkoon. Lopuksi mausta kastike sitruunamehulla, reilusti mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile esimerkiksi entrecoten kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä