Maku

Mustapapu-maissisalsa grillatusta maissista

35 min
GL
KA
VE
0
0

Mustapapu-maissisalsa on grilliaterian väripilkku, joka sopii mainiosti niin possun, naudan kuin broilerinkin kylkeen.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2maissintähkää ( esikeitettyä)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlk (400 g)mustapapuja
  • 1punasipuli
  • 1punainen paprika
  • 1 rkukorianteria

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviini- tai sherryviinietikkaa
  • ½ rkl (ruoko)sokeria
  • 1 tlpunaista chilitahnaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Mustapapu-maissisalsa valmistuu näin:

  1. Voitele maissintähkät öljyllä ja grillaa kauttaaltaan niin, että pinta saa hiukan väriä.
  2. Irrota jyvät tähkästä veitsellä. Huuhdo ja valuta mustapavut.
  3. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Hienonna korianteri.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi halstrattujen kasslerpihvien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0