Maku

Mustalaisen käsivarsi -kääretorttu (Brazo De Gitano)

1 h
4
1

Mustalaisen käsivarsi -kääretorttu (Brazo De Gitano)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Täyte

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 6 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gtummaa suklaata
  • 1 rklvoita

Pohja

  • 5 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dlvoita

Kostutus

  • 1/4 dlsherryä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN10 min

Mittaa maito, kanelitanko ja sitruunankuori mikronkestävään kulhoon tai vesihaudekattilaan. Kuumenna maito ja anna maustua viitisentoista minuuttia. Jos käytät mikrouunia, lämmitä seosta muutamaan kertaan. Poista lopuksi kanelitanko ja sitruunankuori, sekä mahdollisesti muodostunut maidon kuori.

Vatkaa maidon maustuessa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito munavaahdon joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.

Lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrouunissa, kunnes se sakenee tukevaksi kiisseliksi. Jos käytät mikrouunia, sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Sulata suklaa ja voi mikrouunissa tai vesihauteessa ja lisää kiisselin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti voilla.

Vatkaa pohjan munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste ja voisula.

Levitä taikina leivinpaperille levyksi. Paista pohjaa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Kääri levy, ilman täytettä, uuden leivinpaperin kanssa rullalle.

Kun pohja on jäähtynyt, avaa rulla varovasti. Kostuta levy sherryllä voitelusivellintä apuna käyttäen. (Voit halutessasi myös jättää pohjan kostuttamatta, tai käyttää esimerkiksi vaniljasokerilla maustettua maitoa.)

Levitä täyte pohjalle ja rullaa napakaksi kääretortuksi. Jos et tarjoa torttua heti, kääri rulla takaisin leivinpaperiin, tee tiivis paketti ja nosta rulla jääkaappiin.

Siivilöi mustalaisen käsivarsi -kääretortun pintaan tomusokeria ja kanelia tarjolle tuotaessa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä