Maku

Koko pino, kiitos! Rapeat mustakaalivohvelit viimeistellään pekonilla ja ranskankermalla

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Paksut ja maukkaat mustakaalivohvelit valmistuvat ihanan tuhdista taikinasta. Viimeistele annos rapeaksi paistetulla pekonilla, ranskankermalla ja salvialla.
0
0
Julkaistu: 17.9.2021


Ainekset (6–8 KPL )

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dlmaissijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl täys- tai kevytmaitoa
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2munaa
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 200 gmustakaalia
  • ½ rku salviaa
  • 100 g gruyère-juustoa

Paistaminen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 pkt (140 g) pekonia
  • ½ rku salviaa
  • 150 granskankermaa
Tulosta

Mustakaalivohvelit valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jogurtti, munat yksitellen ja öljy. Anna tekeytyä ja turvota puolen tunnin ajan.
  2. Huuhtele ja kuivaa mustakaalit. Leikkaa ne noin 10 sentin pätkiksi. Hienonna salvian lehdet. Raasta juusto.
  3. Sekoita taikinaan hienonnettu salvia ja juustoraaste.
  4. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Voitele levyt öljyllä. Laita ensin vähän taikinaa vohveliraudalle, lado sitten päälle mustakaalinpätkiä ja valuta taikinaa päälle. Paina vohvelirauta kiinni ja paista, kunnes pinta saa väriä ja vohvelista tulee rapea. Paista samoin loput vohvelit.
  5. Paista pekonit kuivalla kuumalla pannulla rapeiksi.
  6. Tarjoa mustakaalivohvelit paistetun pekonin, salvian ja ranskankerman kanssa.

Vinkki!

Voit hienontaa mustakaalin myös suoraan taikinaan.

Kommentoi »