Mustakaalicarbonara – klassikkopasta saa uutta makua mustakaalista
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Mustakaalicarbonara on helppo ja nopea klassikkopasta, joka mehevöitetään ja rikastetaan uudeksi mustakaalilla. Mustakaalin voi korvata halutessaan myös lehtikaalilla.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.9.2019

Mustakaalicarbonara – klassikkopasta saa uutta makua mustakaalista
Reseptin ainekset (4 annosta)
Mustakaalicarbonara
- 400 gtäysjyväspagettia
- 170 gpekonia
- 200 gmustakaalia
- 1salottisipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2munaa
- ¼ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria rouhittuna
- ¼ tlchilihiutaleita
- 1 dlpastan keitinlientä
- 1 ½ dlparmesaanijuustoa raastettuna
Mustakaali-carbonara valmistetaan näin:
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi pekoni. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan pannulla. Lisää kasvikset pannulle pekonin seuraksi ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla, pippurilla ja chilirouheella.
- Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
- Sekoita kaali-pekoni- ja munaseokset kuuman pastan joukkoon. Lisää keitinliemi ja parmesaaniraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa mustakaalicarbonara heti.
Vinkki!
Voit korvata pekonin italialaisella Pancetalla. Jos haluat pastasta täyteläisemmän, voit käyttää nesteenä myös ruokakermaa.