0(0)
Mustakaalicarbonara – klassikkopasta saa uutta makua mustakaalista
30 min
Mustakaalicarbonara on helppo ja nopea klassikkopasta, joka mehevöitetään ja rikastetaan uudeksi mustakaalilla. Mustakaalin voi korvata halutessaan myös lehtikaalilla.
Julkaistu 11.9.2019
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Mustakaalicarbonara
400 gtäysjyväspagettia
170 gpekonia
200 gmustakaalia
1salottisipuli
2valkosipulinkynttä
2munaa
¼ tlsuolaa
½ tlmustapippuria rouhittuna
¼ tlchilihiutaleita
1 dlpastan keitinlientä
1 ½ dlparmesaanijuustoa raastettuna

Mustakaali-carbonara valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pekoni. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan pannulla. Lisää kasvikset pannulle pekonin seuraksi ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla, pippurilla ja chilirouheella.
  5. Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
  6. Sekoita kaali-pekoni- ja munaseokset kuuman pastan joukkoon. Lisää keitinliemi ja parmesaaniraaste ja sekoita tasaiseksi.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa mustakaalicarbonara heti.

Vinkki!

Voit korvata pekonin italialaisella Pancetalla. Jos haluat pastasta täyteläisemmän, voit käyttää nesteenä myös ruokakermaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.