Maku

Mustakaalicarbonara – klassikkopasta saa uutta makua mustakaalista

30 min
0
0

Mustakaalicarbonara on helppo ja nopea klassikkopasta, joka mehevöitetään ja rikastetaan uudeksi mustakaalilla. Mustakaalin voi korvata halutessaan myös lehtikaalilla.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Mustakaalicarbonara

  • 400 gtäysjyväspagettia
  • 170 gpekonia
  • 200 gmustakaalia
  • 1salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2munaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • ¼ tlchilihiutaleita
  • 1 dlpastan keitinlientä
  • 1 ½ dlparmesaanijuustoa raastettuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mustakaali-carbonara valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pekoni. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan pannulla. Lisää kasvikset pannulle pekonin seuraksi ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla, pippurilla ja chilirouheella.
  5. Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
  6. Sekoita kaali-pekoni- ja munaseokset kuuman pastan joukkoon. Lisää keitinliemi ja parmesaaniraaste ja sekoita tasaiseksi.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa mustakaalicarbonara heti.

Vinkki!

Voit korvata pekonin italialaisella Pancetalla. Jos haluat pastasta täyteläisemmän, voit käyttää nesteenä myös ruokakermaa.

MITÄ PIDIT?
0