Maku

Mustajuurimuhennos

40 min
4
0

Mustajuurimuhennos

KA
MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gmustajuurta
  • 1/2 tlsuolaa

Muhennos

  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 100 gtuorejuustoa (yrtti)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 kplkevätsipulia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori mustajuuret kylmän, juoksevan veden alla. Säilytä kypsennystä odottavat mustajuuret tummumisen estämiseksi kylmässä vedessä. Kuumenna noin 5 desiä suolalla maustettua vettä kiehuvaksi. Paloittele mustajuuret ja keitä palat melkein kypsiksi. Kokeile kypsyys veitsenkärjellä tai tikulla pistäen. Valuta keitinvesi pois.

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja pehmitä sipulikuutiot rasvassa, mutta älä ruskista. Ripottele vehnäjauhot sipulikuutioiden päälle, sekoita ja kaada maito kertakaatona kattilaan koko ajan sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja anna mustajuurimuhennoksen porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Lisää mustajuuripalat sekä mausteet ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia. Silppua kevätsipulit ja ripottele silppu pinnalle.

Tarjoa mustajuurimuhennosta hiillostetun kalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä