Maku

Mustaherukkapiirakka on oikea kahvipöydän kaunotar! Helppo herkku syntyy ilman turhaa kikkailua ja maistuu silti taivaalliselta

3 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 40 min
Tässä mustaherukkapiirakassa on runsaasti marjaa, ja täytteeseen kätkeytyy myös häivähdys valkosuklaan ihanaa makua. Pakastetut mustaviinimarjat huurtuvat kauniisti, kun koristelet piirakan vasta juuri ennen h-hetkeä.
3.1
3


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1 (400 g)makea piirakkataikina (pakaste)

Täyte

  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gmaustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
  • 1½ dlmustaviinimarjapyreetä (esim. Pakkasmarja)
  • (½ dlsokeria)

Koristelu

  • 1 dlmustaviinimarjoja (pakaste)
  • 1 dlkarhunvatukoita
  • ½ dlvalkosuklaalastuja

Lisäksi

  • paistoherneitä tai -papuja
Tulosta

Mustaherukkapiirakka leivotaan näin:

  1. Kauli sulanut taikina jauhotetulla pöydällä neliöön tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi. Painele vuokaan ja siisti reunat.
  2. Leikkaa vuokaan taikinan päälle sopiva leivinpaperipala. Kaada paperin päälle paistoherneitä tai -papuja, jotka estävät pohjan kupruilun ja varmistavat sen, että piiraspohjan reunat eivät valahda alas paistamisen aikana. Nosta vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
  3. Siirrä kylmä pohja 200 asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Poista paistoherneet ja leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  4. Ota yksi suklaapala talteen koristelua varten. Paloittele loppu suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.
  5. Sekoita suklaasulan joukkoon tuorejuusto ja mustaviinimarjapyree. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään pariksi tunniksi.
  6. Koristele piirakka tuoreilla tai pakastetuilla mustaviinimarjoilla, karhunvatukoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.
MITÄ PIDIT?
3.1
3 kommenttia