Maku

Mustaherukkahyydykekakku

0
1

Mustaherukkahyydykekakku

Talvinen mustaherukkahyydykekakku sopii keveäksi jälkkäriksi raskaammankin illallisen päätteeksi. Moussemainen juustokakku saa makunsa mustaherukasta valkosuklaasta. Helpot talviset koritukset saa tehtyä piparkakkumuoteilla sokerimassasta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 175 gBastogne-keksejä
  • 65 gvoita

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gvaniljarahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 4 kplliivatelehtiä
  • 1/2 0mustaherukkamehutiivistettä (Marli makeuttamaton)

Kiille

  • 2 1/2 dlmustaherukkamehua (sokeriton)
  • 2/3 dlsokeria (tai enemmän maun mukaan)
  • 3 kplliivatelehtiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota n. 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti.

Valmista täyte. Laita 4 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti. Kuumenna 1/2 dl mustaherukkamehutiivistettä kuumaksi mikrossa, sekoita liivatelehdet yksi kerrallaan joukkoon. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita mehu ja sokeri keskenään. Lämmitä 1/2 dl mehua mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada hyytyneen täytteen päälle, laita kylmään hyytymään, anna hyytyä n. 1-2 tuntia tai yön yli.

Ennen tarjoilua viimeistele kakku sokerimassakoristeilla. Koristeet kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja laittaa kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä