Maku

Mustaherukka-vaniljamuru

20 min
4.5
0

Mustaherukka-vaniljamuru

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Valkosuklaakoriste

  • 30 gvalkosuklaata

Muruseos

  • 2 kpldigestivekeksejä
  • 2 rklmantelirouhetta
  • 2 rklfariinisokeria

Mustaherukkavaahto

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gmustaherukoita
  • 1 rklvaniljasokeria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pane valkosuklaapalat pieneen minigrip-muovipussiin. Jätä pussi avoimeksi ja nosta se mikrouuniin. Sulata suklaa mikrouunin sulatusteholla pursotettavaksi. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Levitä leivinpaperi tasaiselle alustalle, esimerkiksi tarjottimelle. Pursota suklaakuviot leivinpaperin päälle ja nosta tarjotin jääkaappiin.

Murenna keksit ja lisää pähkinärouhe sekä fariinisokeri joukkoon.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Jätä muutama mustaherukka koristeluun. Pane loput, melkein jäiset mustaherukat sekä vaniljasokeri leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja hienonna ne. Lisää vaniljakastikevaahto joukkoon ja sekoita.

Jaa mustaherukkavaahto laseihin ja levitä muruseos päälle.

Pyöräytä loput jäiset mustaherukat tomusokerissa ja asettele ne ja valkosuklaakoristeet mustaherukka-vaniljamurun päälle. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä