Kotivinkki

Mustaherukka-valkosuklaakeksit

45 min
3
2

Mustaherukka-valkosuklaakeksit

Marjat tekevät valkosuklaakeksit ihanan pehmeiksi. Kirpeä mustaherukka ja makea valkosuklaa ovat niin koukuttava yhdistelmä, että yhden keksin syötyäsi nappaat pian toisenkin.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (24 kpl)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2kananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlkardemummaa
  • ¼suolaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 ½ dlmustaherukoita (tuore tai pakaste)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Vatkaa voi, sokeri, fariini- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat edelleen vatkaten.

2. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää jauhoseos, valkosuklaa ja tuoreet tai jäiset marjat taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Ota taikinasta kahden lusikan avulla nokareita kahdelle, leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele ne jauhojen avulla hieman ohuemmiksi.

4. Paista valkosuklaakeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes valkosuklaakeksit saavat kauniin värin. 

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä