Maku

Mustaherukka-maustesilakat

24 h 30 min
0
0

Mustaherukka-maustesilakat

GL
LA
MA
MU
0
0
Mustaherukkaetikka ja joulumausteet sopivat silakoille ihanasti. Tarjoa maustesilakat joulupöydässä pienten, kuorittuina keitettyjen perunoiden kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Esiliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Mausteliemi

  • 3 dlvettä
  • 2 dlruokosokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa (mustaherukka, Rajamäen)
  • 1/2 - 3/4 tlsuolaa
  • 3 kpltähtianista
  • 2 kplkanelitankoa
  • 10 kplneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kplpunasipulia

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Sekoita kulhossa vesi, väkiviinaetikka ja suola. Lisää liemeen silakkafileet. Anna kalafileiden maustua jääkaapissa peitettynä 3–4 tuntia tai kunnes ne muuttuvat väriltään vaaleiksi. Valuta.

Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset sipulia lukuun ottamatta.

Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen viisi minuuttia tai kunnes sokeri liukenee. Ota kattila pois levyltä. Jäähdytä liemi haaleaksi.

Rullaa silakkafileet ja asettele ne tiiviisti vuokaan. Kaada päälle mausteliemi. Kuori sipuli ja leikkaa se erittäin ohuiksi renkaiksi. Lisää punasipuli mausteliemeen.

Peitä vuoka ja anna mustaherukka-maustesilakkarullien maustua jääkaapissa yön yli.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä