Mustaherukka-jogurttimoussekakku
Ainekset
- 175 gkaurakeksejä
- 75 gvoita tai margariinia sulatettuna
- 2 tlmaitoa
TÄYTE:
- 500 gpaksua kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
- 2 dlkuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
- ¾ dlmustaviinimarjahyytelöä (esim. hunaja-mustaviinimarjahyytelöä)
- 7liivatelehteä
LISÄKSI:
- 2 dlvalmista vaniljarahkaa tai vaniljasokeilla maustettua pehmeää rahkaa
- 2liivatelehteä
- ½ dlmaitoa
Koristeluun:
- mustaherukoita
- karhunvadelmia
- kermavaahtoa
- marenkiruusukkeita
Tee näin
1. Aja keksit tasaiseksi murskaksi monitoimikoneen kulhossa. Lisää sulatettu rasva ja maito, anna koneen käydä samalla. Aja massa tasaiseksi.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimassa ohuelti irtopohjavuoan pohjalle ja matalaksi kerrokseksi sivuille. Nosta vuoka peitettynä viileään täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Pane täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.
4. Kuumenna ½ dl kermaa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon mustaviinimarjahyytelö ja pehmenneet, puristellut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita se jogurtin joukkoon.
5. Vaahdota loppu kerma ja sekoita se nostellen jogurttiseokseen.
6. Kaada jogurttiseos kauramuro-pohjan päälle. Peitä vuoka ja nosta se jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
7. Pane seuraavana aamuna liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Lämmitä maito kuumaksi, purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne maitoon. Sekoita liivate-maitoseos vaniljarahkaan. Levitä rahkaseos tasaiseksi kerrokseksi hyytyneen mustaherukka-jogurttikerroksen päälle.
8. Peitä kakku ja pane se jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, nosta tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.