Mustaherukka-Browniet mustaherukkakastikkeella

Reseptin ainekset (10 annosta)
Browniet
- 200 gtummaa suklaata
- 1 dltummaa muscovado sokeria
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 200 gvoita
- 5 kplkananmunaa
- 1 3/4 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlkaakaojauhetta
- 2 dlmustaherukoita (pakaste)
- 1 dlvalkosuklaarakeita (Dr. Oetker white chocolate chips)
Mustaherukkakastike
- 200 gmustaherukoita
- 2 rklsokeria
- 1 dlvettä
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Pilko suklaa kulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa. Pilko huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää sulatettu suklaa taikinaan. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe hyvin keskenään. Siivilöi vähitellen taikinaan samalla sekoittaen. Lisää taikinaan valkosuklaarakeet ja mustaherukat, sekoita joukkoon. Vuoraa noin 30×20 vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia riippuen siitä miten kypsiä haluat brownien olevan. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Nosta leivinpaperin avulla leikkuulaudalle ja leikkaa ruuduiksi.
Valmista mustaherukkakastike mittaamalla kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämöllä 15 minuuttia. Paseeraa siivilän läpi. Tarjoile browniet vaniljajäätelön ja mustaherukkakastikkeen kera.