Maku

Muscovado-espressoviipaleet

40 min
5
2

Muscovado-espressoviipaleet

Muscovado-espressoviipaleita kannattaa kokeilla: vähällä vaivalla saat pinon herkullisia keksejä. Niiden paahteinen maku on peräisin espressopavuista ja muscovadosokerista. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 200 gvoita
  • 3 dlmuscovadosokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklespressoa
  • 5 dlvehnäjauhoja (karkeita)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkahvipapuja (hienoksi rouhittuna)

Päälle

  • 1/2 dlkahvipapuja (hienoksi rouhittuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon jäähtynyt kahvi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja espressopavut.

Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on liian pehmeää, lisää hieman jauhoja.

Muotoile taikinasta 2 tankoa. Nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele tangot jauhotetuin sormin ohuemmiksi ja leveämmiksi (leveys n. 7 cm, korkeus n. 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa.

Paista tankoja 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin.

Anna jäähtyä hetki. Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi terävällä veitsellä vielä lämpiminä.

Jäähdytä muscovado-espressoviipaleet ritilällä.

• Säilytä pikkuleivät kannellisessa rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.  

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä