Maku

Murupintainen appelsiini-juustokakku

24 h 20 min
3
1

Murupintainen appelsiini-juustokakku

Juustokakku on monen herkuttelijan kestosuosikki. Pidän eniten juustokakuista, joissa rahkan happamuus on suloisesti taitettu ranskankermalla tai mascarponella. Appelsiininkuori ja sitruslikööri aateloivat yltäkylläisen täytteen. Kaiken kruunuksi kakku saa päälleen rapean mysli-muscovadomurun. Leivo juustokakku aina tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä. Kuva: Laura Riihelä.
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 3/4 dlmaissitärkkelystä (Maizenaa)
  • 2 tlluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 1 rklsitruslikööriä
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 4 kplmunaa

Muruseos

  • 1 1/3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmysliä
  • 1/2 dlmuscovadosokeria
  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • granaattiomenan siemeniä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Pohja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi pohjan ainekset kulhossa yhteen. Sekoita tasaiseksi. 

Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Taputtele pohjataikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle.

Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa yhteen mascarpone, ranskankerma, sitruunarahka, sokeri, maissitärkkelys ja appelsiininkuori. Mausta appelsiinimehulla, sitrusliköörillä, kardemummalla ja kanelilla. 

Lisää täytteeseen kananmunat edelleen vatkaten. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.

Muruseos

Nypi muruseoksen ainekset kulhossa yhteen. Murustele seos tasaisesti täytteen päälle.

Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja muruseos on saanut kauniin värin. Anna kakun jäähtyä täysin. 

Siirrä kakku jääkaappiin ja anna sen vetäytyä seuraavaan päivään. Koristele kakku tomusokerilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä.

Vinkki!

Appelsiininkuoren ja -mehun voit korvata vastaavalla määrällä sitruunankuorta ja -mehua. Valmista juustokakku aina tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä