Maku

Murskatut perunat juustolla ja ruohosipulilla

1 h 5 min
4.5
0

Murskatut perunat juustolla ja ruohosipulilla

GL
MU
0
4.5
Murskatut perunat sopivat myös juhlavaan noutopöytään. Voit valmistella liiskatut perunat loppulämmitystä vaille valmiiksi, niin ne valmistuvat tosi nopeasti.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1250 gperunoita (pieniä, jauhoisia, esim. Puikula)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dlsitruunamehua

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastetta)
  • 2 rklruohosipulia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista murskatut perunat näin:

Pese perunat hyvin. Jos perunat ovat siistejä, niitä ei tarvitse kuoria.

Öljyä kätesi ja pöyräytä perunat kevyesti öljyssä.

Kumoa perunat leivinpaperin päälle pellille.

Paista perunoita 225-asteisessa uunissa 30 minuttia.

Ota pelti uunista. Paina jokaista perunaa lusikalla niin, että peruna murskaantuu ja sen keskelle muodostuu pieni kuoppa. Älä paina peltiin asti.

Mausta perunat suolalla ja purista päälle sitruunamehua. (Nosta jääkaappiin.)

Viimeistele juustoraasteella ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Paista murskattuja perunoita uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä