Maku

Murskatut perunat

1 h
5
4

Murskatut perunat

Rapeat keitetyt ja uunissa paahdetut perunat voi valmistaa kuorineen ja maustaa reilulla kädellä. Perunat sopivat hyvin sellaisenaan syötäviksi tai lisukkeeksi. Kokonaisuuden kruunaa yrtit ja maukas avokadodippi.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 6 kplperunoita
  • 1 rklvalkosipulijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 0,5 dltuoretta yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Valikoi mahdollisimman samankokoisia perunoita ja laita ne keittymään. Keitä perunoita kunnes ne ovat kypsiä.

Kun perunat ovat kypsiä, siirrä ne leivinpaperilla peitetylle uunipelille. 

Ota muki tai lasi ja paina perunoiden keskeltä niin että ne murskaantuvat. 

Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä sekä rouhi reilusti kuivattua valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. 

Paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kauniin ruskean värin. 

Nosta perunat uunista ja lisää niiden päälle avokadodippiä ja tuoreet, silputut yrtit.

Voit lisätä halutessasi vielä suolaa ja mustapippuria. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä