Munuaiswokki

2 h 20 min
5
0

Munuaiswokki

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gmunuaista
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 500 gwok-kasviksia (pakaste)
  • 1 1/2 dlkeitettyä riisiä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Huuhtele munuaiset kylmän veden alla. Liota munuaisia pari tuntia kylmässä vedessä. Kuivaa liotetut munuaiset talouspaperilla ja leikkaa 1 1/2 sentin viipaleiksi.

Kuumenna öljy isolla pannulla tai wokissa. Paista munuaiset nopeasti kauniin ruskeiksi (nopea ruskistaminen riittää, ettei munuaisista tule sitkeitä). Jos munuaisista irtoaa pannulla aluksi paljon nestettä, kaada neste pois pannulta ja jatka paistamista, kunnes munuaiset ovat ruskistuneet sopivasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä munuaiset pois pannulta.

Lisää pannulle noin 1 rkl öljyä. Kaada wokvihannekset pannulle. Kypsennä vihanneksia käännellen muutama minuutti. Kun vihannekset ovat kuumenneet, lisää pannulle munuaiset ja valutettu kypsä riisi. Kuumenna ja sekoittele samalla varovasti nostellen. Mausta soijalla ja makealla chilikastikkeella. Tarkista munuaiswokin maku ja lisää halutessasi soijaa sekä chilikastiketta. Lisää koristeeksi hienonnettua korianteria tai persiljaa.

•Jos haluat tarjota munuaiswokin liemevänä ja erikseen riisin kanssa, lisää munuaiswokkiin 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa ja keitä erikseen riisiä isompi määrä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä