Maku

Munuaiskeitto

55 min
0
0

Munuaiskeitto

MU
GL
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 gmunuaista (porsaan)
  • 1 kplsipulia
  • 5 kplperunaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 12 dllihalientä
  • 1/2 dltäysjyväriisiä
  • 100 gsulatejuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 kplsuolakurkkua (hienonnettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Tee munuaisiin syviä pitkittäisviiltoja. Nosta ne kattilaan kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Valuta ja halkaise. Poista sisältä kalvot ja paloittele munuaiset.
Hienonna sipuli. Paloittele kuoritut perunat ja porkkana.
Ruskista sipuli ja munuaiset öljyssä kattilassa.
Lisää lihaliemi, porkkanat, perunat ja riisi. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
Paloittele joukkoon sulatejuusto ja lisää mausteet. Sekoita, kunnes juusto on liuennut munuaiskeittoon.
Lisää munuaiskeittoon lopuksi suolakurkut ja persiljasilppu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä