Maku

Munuaiskastike

1 h 10 min
5
0

Munuaiskastike

MU
0
5
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 700 gmunuaista
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 dlruokakermaa
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Liota munuaisia puoli tuntia kylmässä vedessä. Halkaise ne pituussuunnassa neljään osaan. Poista munuaisten sisältä rasva ja sidekudos. Viipaloi.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää munuaiset ja kypsennä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita vehnäjauhot veteen haarukalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada suurus munuaisten päälle ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi kerma ja persilja. Kiehauta munuaiskastike.
Tarjoa munuaiskastike riisin tai perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä