Munilla täytetyt lihamurekkeet

45 min
4
0

Munilla täytetyt lihamurekkeet

Vanhanajan lihamurekkeen sisällä on kananmunia. Tee murekkeista valmiita annoksia ja kääri pintaan pekonia. Mureke maistuu parhaalta valkokastikkeen kanssa, jossa mausteena tuoreita yrttejä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkananmunia (luomu)
  • 300 gpekonia

Mureke

  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplkananmuna (luomu)
  • 2 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

valkokastike

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklvoita
  • 2 rklbasilikaa
  • 2 rklruohosipulia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Keitä kananmunat lisäämällä ne kylmään veteen, kun vesi alkaa kiehua, keitä noin 6 minuuttia. Nosta kananmunat kylmään veteen ja kuori ne täysin jäähtyneinä.

Valmista murekemassa sekoittamalla paistijauheliha, kananmuna, murskatut valkosipulin kynnet. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurirouheella.

Jaa murekemassa 4 osaan ja teen niistä ohuet pihvit. Nosta jokaisen päälle yksi kananmuna ja taitele mureke tiiviisti kananmunan päälle. Lisää lopuksi noin 4-5 viipaletta pekonia murekepallojen päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Valmista valkokastike sekoittamalla vehnäjauhot kylmään maitoon. Anna kiehua koko ajan sekoittaen muutaman minuutti. Mausta suolalla ja nokareella voita. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä keitä enää.

Tarjoile lihamurekkeet kastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä