Maku

Munilla täytetyt lihamurekkeet

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Vanhanajan lihamurekkeen sisällä on kananmunia. Tee murekkeista valmiita annoksia ja kääri pintaan pekonia. Mureke maistuu parhaalta valkokastikkeen kanssa, jossa mausteena tuoreita yrttejä.
4
0
Julkaistu: 9.4.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkananmunia (luomu)
  • 300 gpekonia

Mureke

  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplkananmuna (luomu)
  • 2 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

valkokastike

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklvoita
  • 2 rklbasilikaa
  • 2 rklruohosipulia
Tulosta

Keitä kananmunat lisäämällä ne kylmään veteen, kun vesi alkaa kiehua, keitä noin 6 minuuttia. Nosta kananmunat kylmään veteen ja kuori ne täysin jäähtyneinä.

Valmista murekemassa sekoittamalla paistijauheliha, kananmuna, murskatut valkosipulin kynnet. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurirouheella.

Jaa murekemassa 4 osaan ja teen niistä ohuet pihvit. Nosta jokaisen päälle yksi kananmuna ja taitele mureke tiiviisti kananmunan päälle. Lisää lopuksi noin 4-5 viipaletta pekonia murekepallojen päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Valmista valkokastike sekoittamalla vehnäjauhot kylmään maitoon. Anna kiehua koko ajan sekoittaen muutaman minuutti. Mausta suolalla ja nokareella voita. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä keitä enää.

Tarjoile lihamurekkeet kastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Kommentoi »