Maku

Munakoisotahna (Patlican salatasi)

1 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.33
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gmunakoisoa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tlpunaviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (jauhettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pese munakoisot ja pistele kuoret muutaman kerran haarukalla. Kypsennä munakoisoja 250-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ota munakoisot uunista ja kuori ne lämpimänä. Valuta sisus siivilässä ja hienonna munakoisot leikkuulaudalla terävällä veitsellä. Kumoa seos kulhoon.

Sekoita joukkoon öljy, valkosipuli, sitruunamehu, seesamitahna, etikka, suola, pippuri ja persilja.

Tarkista munakoisotahnan maku maistamalla.

Tarjoa munakoisotahna alkupalana leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.33