Munakoisokaviaari

2 h 30 min
3
1

Munakoisokaviaari

GL
KA
LA
MA
MU
1
3
Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gmunakoisoa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltomaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Kuumenna uunin grillivastukset. Vuoraa uunipelti foliopalalla ja sipaise folio öljyllä. Halkaise munakoiso pitkittäin ja nosta puolikkaat pellille leikkuupinta alaspäin. Paahda munakoisoja, kunnes kuori on mustunut.

Kaavi munakoison malto monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon myös loput aineet paloiteltuina sekä mausteet. Aja seosta sykäyksittäin, kunnes se on karkeaa. Voit hienontaa kaikki aineet myös käsin veitsellä ja sekoittaa kulhossa.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Mustanmeren rannalta kotoisin oleva munakoisokaviaari saa olla voimakkaan makuista. Peitä astia ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Nauti munakoisokaviaaria ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä