Maku

Munakoisohöystö filokupeissa

45 min
5
0

Munakoisohöystö filokupeissa

MU
0
5
Upota mehevä ja värikäs munakoisohöystö rapsakoihin filokuppeihin! Filotaikina käsittely vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta kun lopputuloksena on rapeat ja hauskan näköiset kupit, vaivannäkö kannattaa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 225 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 3/4 dlvoita (sulaa, tai öljyä)

Munakoisohöystö

  • 1 kplmunakoisoa (iso)
  • 1 kplpaprikaa (iso)
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlminttua
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 125 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Nosta arkki filotaikinaa kerrallaan työpöydälle. Voitele se öljyllä tai voilla, lisää päälle seuraava arkki ja toista voitelu, nosta päälle kolmas arkki ja voitele. Leikkaa arkki noin 14 cm x 14 cm:n kokoisiksi neliöiksi.

Vuoraa isokoloisen muffinipellin kolot taikinalla niin, että taikinareunat jäävät pari senttiä korkeammaksi kuin vuoan reunat. Tee uudet taikinaneliöt ja vuoraa niillä loput koloista.

Paista kuppeja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna kuppien jäähtyä hetki ja irrota ne vuoasta.

Leikkaa munakoiso ja paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes munakoiso on kypsää. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla.

Täytä kupit kasvisseoksella. Murenna päälle feta ja koristele korianterilla tai mintulla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä