Maku

Munakoiso-kantarellilasagne

1 h 25 min
3.5
0

Munakoiso-kantarellilasagne

MU
0
3.5
Teksti Erja Rautanen
Kuvat Veikko Kallio
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 kpllasagnelevyjä
  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplmunakoisoa
  • 3 dlkantarelleja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Valkokastike

  • 9 dlkevytmaitoa
  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Kalttaa tomaatit: Tee kuoreen pienet ristiviillot ja upota tomaatit hetkiseksi kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa irrota viiltojen kohdalta, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori ne. Pilko kuoritut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Pieni kantarellit.

Paahda munakoisoviipaleita ilman rasvaa teflonpannulla noin kaksi minuuttia. Lisää pari ruokalusikallista rasvaa sekä kantarellit. Paista sieniä muutaman minuutin ajan ja lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista valkokastike: Lämmitä maito vaikkapa mikroaaltouunissa. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot kattilaan ja sekoita. Kypsennä hetki, mutta älä päästä ruskistumaan. Kaada joukkoon kuuma maito voimakkaasti sekoittaen ja anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita kastiketta koko ajan. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Voitele pohjamitoiltaan noin kahden lasagnelevyn kokoinen uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros kastiketta sekä kantarelli-munakoisotäytettä. Aseta päälle kaksi pastalevyä, levitä päälle kastiketta ja täytettä sekä hiukan juustoraastetta. Jatka näin, kunnes kaikki pastalevyt on käytetty. Levitä päällimmäiseksi vielä kastiketta ja juustoa.

Paista munakoiso-kantarellilasagnea 200 asteessa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä