Munakoiso-hallouminäkkileivät

8 h 15 min
0
0

Munakoiso-hallouminäkkileivät

KA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Sonja Suominen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 250 ghalloumijuustoa
  • 8 kplruisnäkkileipää

Munakoisot

  • 350 gmunakoisoa
  • 1/2 rklsuolaa

Munakoisojen marinadi

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlfariinisokeria
  • 1/2 gchilijauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

8 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 h

Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä palat puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Ripottele munakoisoille suolaa ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi. Kuivaa viipaleet keittiöpyyhkeeseen ja nosta ne vieri viereen pellille leivinpaperin päälle.
Paahda viipaleita 250-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat saaneet väriä, noin 10 minuuttia. Käännä viipaleet ja paahda myös toiselta puoleltaan. Viipaleet saavat kuivahtaa.
Mittaa marinadin aineet kulhoon ja sekoita. Nostele munakoisoviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada viipaleiden väliin marinadia. Anna munakoisojen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja paista palat pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Levitä näkkileivät tarjoiluvadille ja nosta kullekin leivälle marinoitu munakoisoviipale tai pari.

Jaa halloumiviipaleet leiville ja koristele tuoreella mintulla. Nauti munakoiso-hallouminäkkileivät heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä