Munakkaan uusi muoto! Mehevä munakaspiiras on täydellinen tarjottava aamiaiselle tai brunssille
kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Munakaspiiras on mainio aamiais- tai brunssiherkku, josta riittää pala useammallekin syöjälle. Suolainen leivonnainen raikastuu versoista ja syötävistä kukista sekoitetulla salaatilla.

Reseptin ainekset 8–10 annosta
Pohja
3 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margariinia
½ tlsuolaa
2 rklkylmää vettä
Täyte
2timjaminoksaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlemmentaljuustoraastetta
1 dlparmesaanijuustoraastetta
4munaa
2 dlkermaa
¼ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Salaatti
4 dlversosalaattia (esim. Mimis)
1 dlsyötäviä kukkia (esim. orvokkeja, rautayrtin kukkia, ruiskaunokkeja)
2 tlvalkoviinietikkaa
2 rklöljyä
¼ tlsuolaa
1 tlhunajaa
Munakaspiiras – ohje:
- Nypi jauhot rasvaan. Lisää suola ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) pohjalle. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 sentin korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa ja kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Kypsennä piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.
- Kääntele versot ja kukat kevyesti sekaisin kulhossa. Mittaa toiseen pieneen kulhoon etikka, öljy, suola ja hunaja. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Pirskottele kastike salaattiin. Lusikoi salaattia jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.