Kotivinkki

Munakas + juustokakku = buffetpöydän uusi vetonaula! Munakasjuustokakku maistuu mehevältä cheddarilta ja vihreältä parsalta

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Parsalla ja kevätsipulilla viritetty munakasjuustokakku on brunssin vetonaula. Kakun teko ei vaadi turhaa kikkailua ja valmis komeus koristellaan rennosti kasalla maukkaan rapeita herneenversoja.
KA
0
0
Julkaistu: 11.5.2021


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 100 gsuolakeksejä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 10munaa
  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 1 prk (250g)cheddarjuustodippiä (Koskenlaskija Ruoka)
  • ½ dltimjamia hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 gvihreää parsaa
  • 2kevätsipulia

Pinnalle

  • herneenversoja
Tulosta

Munakasjuustokakku valmistuu näin:

  1. Jauha suolakeksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se vehnäjauhojen kanssa muruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan­ ­(Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita munat, kerma, juustodippi, timjami, suola ja pippuri huolellisesti kulhossa.
  3. Kuori parsat ja leikkaa ne noin 3 sentin ­paloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita parsat ja kevätsipulit munakasmassaan ja kaada ­seos vuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota reunat ja nosta vadille. Viimeistele munakasjuustokakku herneenversoilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »