0(0)
Munakas + juustokakku = buffetpöydän uusi vetonaula! Munakasjuustokakku maistuu mehevältä cheddarilta ja vihreältä parsalta
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Parsalla ja kevätsipulilla viritetty munakasjuustokakku on brunssin vetonaula. Kakun teko ei vaadi turhaa kikkailua ja valmis komeus koristellaan rennosti kasalla maukkaan rapeita herneenversoja.
11.5.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 gsuolakeksejä
1 dlvehnäjauhoja
75 gvoita
Täyte
10munaa
2 dlruoka- tai kuohukermaa
1 prk (250g)cheddarjuustodippiä (Koskenlaskija Ruoka)
½ dltimjamia hienonnettuna
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
250 gvihreää parsaa
2kevätsipulia
Pinnalle
herneenversoja

Munakasjuustokakku – ohje:

  1. Jauha suolakeksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se vehnäjauhojen kanssa muruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan­ ­(Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita munat, kerma, juustodippi, timjami, suola ja pippuri huolellisesti kulhossa.
  3. Kuori parsat ja leikkaa ne noin 3 sentin ­paloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita parsat ja kevätsipulit munakasmassaan ja kaada ­seos vuokaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota reunat ja nosta vadille. Viimeistele munakasjuustokakku herneenversoilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.