Maku

Muna-lihapullat

1 h
0
0

Muna-lihapullat

Retroklassikko tekee paluun. Jättikokoisen lihapullan sisään piiloutuu kokonainen kananmuna. Nipistä murekemassa tiiviisti kananmunan päälle, niin pullat eivät repeä uunissa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplmunaa

Murekemassa

  • 200 gkermaviiliä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 0sipuli (pieni)
  • 1 kplporkkana
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gjauhelihaa (naudan)
  • muna
  • 1 dlpersiljaa (silputtuna)
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Pinnalle

  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä munia kiehuvassa vedessä 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat.

Mittaa kermaviili ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota kasvikset öljyssä. Anna jäähtyä hetki.

Yhdistä murekeseoksen ainekset kulhossa ja sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin.

Kaada korppujauhot lautaselle. Pyöräytä kuoritut munat korppujauhoissa.

Jaa lihamassa viiteen osaan ja taputtele kämmenen kokoisiksi lätyiksi. Nosta muna jauhelihamassan päälle ja kiedo se kauttaaltaan munan ympärille. Sulje sauma hyvin ja varmista, ettei pintaan jää aukkoja.

Pyöräytä valmiit pullat korppujauhoissa ja seesaminsiemenissä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihapullat perunasoseen ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä