Maku

Muna-anjovistornit salaattipedillä

25 min
GL
LA
MA
4.2
0

Muna-anjovistornit ovat pääsiäisen näyttävin herkkupala! Täyteläisellä anjovistahnalla täytetyt munatornit asetellaan vihreälle salaattipedille. Tätä kannattaa testata!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplmunaa
  • 1 dlkevytmajoneesia
  • 6 kplanjovista
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä (sillputtuna)

Lisäksi

  • 1/2 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 1/2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä munat koviksi (9 min). Kuori munat ja leikkaa niistä neljä munaleikkurilla viipaleiksi.

Hienonna viides muna ja sekoita silppu majoneesiin. Hienonna anjovisfileet ja lisää ne majoneesiin. Mausta anjovisliemellä. Rouhi joukkoon maustepippuria ja silppua sekaan tilliä. Tarkista maku.

Sivele tahnaa munaviipaleille ja kasaa muna takaisin muotoonsa. Helpoimmin täyttäminen sujuu, kun ”selaat” munaviipaleita kuin kirjaa.

Nosta viipaloitu muna-anjovistorni annoslautaselle salaattipetille.

•Jos aika ei riitä torniaskarteluun, lusikoi täyte keitetyille munanpuolikkaille ja koristele tillitupsuilla.

MITÄ PIDIT?
4.2