Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon margariini, kunnes seos on murumaista. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa.
Taputtele taikina palloksi ja jaa se kahtia. Taputtele palat muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 45 minuutiksi.
Kauli taikinat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi (noin Ø 26 cm). Nosta toinen taikina kaulimen avulla piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet rasvaa lukuun ottamatta keskenään ja kumoa vuokaan taikinan päälle. Nostele täytteen päälle pieniä rasvanokareita.
Leikkaa toiseen taikinaan keskelle muutama reikä kukan terälehtien muotoon. Nosta taikina vuoan päälle ja nipistele taikinoiden reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
Kääri suikale foliota kierämään vuoan reunoja, etteivät reunat ruskistu liikaa.
Paista Mummo Ankan mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
Vinkki!
Jos himoitset perinteistä mustikkapiirakkaa, kannattaa kurkata aina yhtä suositun muropohjaisen mustikkapiirakan resepti.