Mummin kanelisokeripullat – rapean pinnan alta löytyy suloinen suklaayllätys

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Mummin kanelisokeripullat kätkevät sisäänsä konvehtiyllätyksen. Pullien voissa, kanelissa ja sokerissa pyöritelty pinta on ihanan rapea ja karamellimainen.
KA
0
0
Julkaistu: 8.12.2020


Ainekset (noin 20–25 kpl )

  • ½ l maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • noin 14–15 dl vehnäjauhoja
  • 100 gpehmeää voita

Täytteeksi

  • noin 20–25 kpl suklaakonvehteja

Päälle

  • 50 gvoita
  • 1 rkljauhettua kanelia
  • 1–2 dl sokeria
Tulosta

Mummin kanelisokeripullat leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri ja suola.
  3. Alusta vehnäjauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä kaksi pitkää tankoa. Leikkaa tangot noin 10 osaan. Painele palat litteiksi ja paina konvehti keskelle, nosta reunat keskelle ja pyöritä paloista pikkupullia.
  5. Laita pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla.
  6. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Sekoita kaneli sokerin joukkoon ja laita lautaselle. Voitele kohonneet pullat voisulalla, ota pohjasta kiinni ja pyöritä kauttaaltaan kaneli-sokeriseoksessa. Asettele takaisin pellille.
  7. Paista kanelisokeripullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki!

Pyöritä pulla tarkasti kiinni, ettei suklaakonvehti pääse paiston aikana valumaan ulos.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta nämä suositut ruoka- ja leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »