Kotivinkki

Muikkupiiraat – rapeakuoriset suolapalat ovat yhdistelmä parhaita kotimaisia makuja

1 h 5 min
0
0

Muikkupiiraat ihastuttavat rapealla, rukiisella pohjalla sekä muikkujen höystämällä smetana-kermatäytteellä. Jos tykkäät muikuista, tämä resepti tulee uimaan suoraan sydämeesi!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 piirasta)

Pohja

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ¾ tlsuolaa
  • 75 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dlkylmää vettä

Täyte

  • 150 gmuikkuja
  • ½sipuli (viipaloituna)
  • 2kananmunaa
  • 120 gsmetanaa
  • 1 dlkermaa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ rkutuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1–1 ½ tlsuolaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Muikkupiiraat valmistuvat näin:

  1. Valmista pohja sekoittamalla kuivat ainekset keskenään ja lisää pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  2. Painele taikina voidellun muffinipellin koloihin (taikinasta tulee joko 12 pientä tai 6 isoa piirasta).
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää smetana, kerma, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  4. Perkaa muikut ja viipaloi sipuli. Jaa muikut ja sipuliviipaleet piiraspohjien päälle. Kaada päälle täyte ja paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes muikkupiiraat saavat väriä.
MITÄ PIDIT?
0