Maku

Muikkukeitto eli rantakala

45 min
MU
GL
2.83
2


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

  • 15 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 3 kplsipulia
  • 30 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 1 rklsuolaa
  • 800 gmuikkuja
  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset, voi ja suola. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Kasvisten kiehuessa puhko muikut, eli poista sisälmykset, kidukset ja halutessasi pää. Huuhtele kalat juoksevalla vedellä. Lisää muikut keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi kerma ja hienonnettu tilli. Kiehauta, mutta varo keittämästä liikaa, jotta kalat eivät hajoa. •Perinteisesti ruisleivän kanssa tarjottavaan muikkukeittoon eli rantakalaan käytetään vain vettä, muikkuja, sipulia, suolaa ja voita. Kasvikset tekevät keitosta ruokaisamman.

MITÄ PIDIT?
2.83