Kotivinkki

Muikkuja sardinialaisittain

35 min
0
0

Muikkuja sardinialaisittain

Valmista kesäiltaan muikkuja sardinialaisittain.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gpuhkottuja muikkuja
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3-4keskikokoista keltaista tai punaista tomaattia
  • tai 1 tlk kuorittuja säilyketomaatteja (400g)
  • 1iso valkosipulinkynsi
  • 2-3 rklsilputtua tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 rklsilputtua tuoretta basilikaa
  • 1pienen sitruunan mehu
  • 1-2 rkloliiviöljyä
  • maalaisleivän paloja

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

1. Viillä puhkottujen muikkujen nahan molemmille puolille viillot.

2. Huuhdo kalat kylmän veden alla ja painele kuivaksi talouspaperilla. Nosta uunivuokaan.

3. Mausta kalojen pinta reilusti suolalla ja pippurirouheella.

4. Halutessasi kalttaa tomaatit. Tee niiden pintaan ristiviilto, kasta kiehuvassa vedessä, kuori ja pilko ne. Jos käytät säilykettä, huuhdo ne nopeasti siivilässä ja pilko pieneksi. Nosta kulhoon. Lisää sekaan silputut yrtit, kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi, sitruunanmehu ja öljy. Voit repiä sekaan vielä maalaisleivän paloja. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kumoa seos kalojen päälle vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti muikkuja sardinialaisittain.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä