Maku

Punajuurta, vadelmaa ja valkosuklaata ‒ muhkea punajuuri-ricottakakku saa ylleen vaaleanpunaisen kuorrutteen

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Punajuuri-ricottakakku pilkutetaan punajuuriraasteella ja mehukkailla vadelmilla. Herkun viimeistelee pinkki valkosuklaaganache.
3.4
0
Julkaistu: 23.10.2021


Ainekset (10 annosta)

  • 1 (75 g)punajuuri
  • 100 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 250 gricottajuustoa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvadelmia (tuore tai pakaste)

Vuokaan

  • voita ja vehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½−1 tl punajuurimehua

Viimeistely

  • vadelmia
  • (syötäviä kukkia)
Tulosta

Punajuuri-ricottakakku valmistuu näin:

  1. Kuori punajuuri ja raasta se raastimen hienolla terällä.
  2. Purista raasteesta teelusikallinen mehua talteen kuorrutusta varten.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa ne hyvin vaahtoon. Lisää ricotta ja sekoita tasaiseksi.
  4. Rouhi valkosuklaa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot, suklaarouhe, punajuuriraaste ja vadelmat. Sekoita lastalla käännellen.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 20−22 cm).
  6. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla tunnin ajan tai kunnes kakkuun painettuun cocktailtikkuun ei tartu taikinaa.
  7. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Sulata mikrossa 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Lisää ranskankerma ja punajuurimehu hyvin sekoittaen. Levitä kuorrutus punajuuri-ricottakakun päälle. Viimeistele vadelmilla, syötävillä kukilla ja yrteillä.
Kommentoi »