Kotivinkki

Muhkea punajuurikakku vaaleanpunaisella kuorrutuksella

55 min
2.7
4

Muhkea punajuurikakku vaaleanpunaisella kuorrutuksella

Kätke kakkutaikinaan punajuuriraastetta ja värjää kuorrutus pirteän pinkiksi. Punajuurikakku on paitsi herkullinen, myös kaunis.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (24 annosta)

  • 2raakaa punajuurta
  • 4kananmunaa
  • 3 dlfariinisokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 200 gvoita tai leivontamargariinia

Kuorrute

  • 50 gvoita sulatettuna
  • 200 gsulatejuustoa
  • 4 dltomusokeria
  • punajuuren mehua

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Laita raaste siivilään valumaan ja ota irronnut mehu talteen.

2. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää sokeri-munavaahdon sekaan kevyesti nostellen punajuuriraaste, rasva ja kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (noin 35 x 25 cm).

4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 min.

5. Sekoita kuorrutteen ainekset ja vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä