Kotivinkki

Muffinssikakku – jaettavaksi tehty herkku on rentojen illanistujaisten vetonaula

40 min
KA
0
0

Muffinssikakusta napsitaan paloja sormin. Taikinaan voi kätkeä marjoja, makeisia tai pähkinöitä. Leivo siis pellillinen lempparimuffinssejasi ja kuorruta ne kakuksi.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12 annosta)

  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 1 ½ dlkuningatarrahkaa (Valio)
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmustikoita

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlmascarponea
  • 2 rklsokeria
  • elintarvikeväriä
  • syötäviä kukkia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Muffinssikakku valmistuu helposti näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voisula, rahka, munat ja mustikat. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja lusikoi muffinipellin koloihin. Paista kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ensin mascarpone ja sokeri lusikalla ja yhdistä seos kermavaahtoon. Värjää kuorrutus halutessasi tilkalla elintarvikeväriä.
  3. Irrota muffinit pellistä ja siirrä vieri viereen vadille. Pursota muffinit kauttaaltaan kuorrutteella ja koristele muffinssikakku syötävillä kukilla.

Vinkki!

Tee muffinssikakku pikana valmiista sitruuna- tai suklaamuffinsseista.

MITÄ PIDIT?
0